10 dingen die iedereen moet weten over rasta's

rasta -

10 dingen die iedereen moet weten over rasta's

 

10 dingen die iedereen moet weten over rasta'sAls alles wat je weet over Rastas is dat ze wiet roken en dreadlocks hebben, zijn we hier om alles recht te zetten. Tuurlijk, Rastas hebben dreadlocks en ze roken marihuana, maar het is veel dieper dan dat. Hier zijn 10 feiten die je misschien niet weet over deze beweging die in de jaren 1930 in Jamaica is ontstaan en sindsdien haar boodschap over de hele wereld heeft verspreid.


1.dreadlocks zijn niet alleen een kwestie van stijl.

 

Volgens de Schriften van het Oude Testament (Leviticus 19:27) geloven de Rastas dat men zijn haar niet mag afknippen omdat daar zijn kracht ligt. Dreadlocks ontstaan op natuurlijke wijze in de loop der tijd.

 

2. Rasta's roken marihuana om hun spirituele bewustzijn te verhogen.

 

Rasta mensen beschouwen marihuana niet als een drug. Het is eerder een middel om hun geest te openen en hun geestelijk bewustzijn te vergroten. Het roken van marihuana wordt beschouwd als een religieus ritueel.

 

3. Nee, Bob Marley is de Rastafari beweging niet begonnen

 

Hoewel we Mr. Marley met deze beweging in verband kunnen brengen, is hij er niet echt mee begonnen! Het valt echter niet te ontkennen dat de wilde populariteit van zijn muziek heeft bijgedragen tot de verspreiding van de Rastafari levensstijl.

4. Rastafari heeft zijn wortels in de filosofie van Marcus Garvey.


Marcus Garvey, geboren in Jamaica in 1887, was een politiek activist en voorvechter van zwarte zelfemancipatie. Veel Rastafari's beschouwen Garvey als een profeet, vergelijkbaar met de rol van Johannes de Doper in het christendom. In zijn lezingen drong hij er bij de leden van de Afrikaanse diaspora op aan niet alleen naar Afrika terug te keren, maar ook "naar Afrika te kijken, wanneer een zwarte koning zal worden gekroond". Deze profetie werd vervuld met de kroning van de laatste keizer van Ethiopië.

 

 

 

5. Een andere belangrijke naam om te weten: Haile Selassie I.

Volgelingen van Marcus Garvey's leer kwamen samen om een religie te vormen in 1930, toen Haile Selassie I keizer van Ethiopië werd. De Rastafari's beschouwen de keizer als hun messias en hebben hun beweging genoemd naar zijn geboortenaam, Ras Tafari Makonnen. Op 21 april 1966 bezocht Haile Selassie I Jamaica voor de eerste (en enige) keer. Deze dag wordt nu als heilig beschouwd, onder de naam Grounation Day. Voor meer informatie, klik hier.

6. De Rastas zijn niet alleen in Jamaica.


Er zijn wereldwijd ongeveer een miljoen volgelingen van de Rastafaribeweging. Via de muziek (en het internet) heeft de boodschap van Rastafari overal mensen bereikt.

 

7. Rasta's zijn super gezond!

 


Over het algemeen zijn Rasta's zeer gezondheidsbewust. Zij beschouwen hun lichaam als een tempel, volgens de leer van het Oude Testament. Rasta's drinken geen alcohol en eten geen voedsel dat niet voedzaam is voor hun lichaam, waartoe ook vlees behoort. Velen volgen een strikte dieetwet, de ital, die bepaalt dat alle voedsel volledig natuurlijk en rauw moet zijn.

8. Rasta's geloven dat Afrika een paradijs op aarde is.


Rasta's zien Afrika als een paradijs op aarde. De kern van deze beweging is de overtuiging dat alle leden van de Afrikaanse diaspora moeten terugkeren naar hun land van herkomst. Veel Rastafari's hopen tijdens hun leven naar Afrika terug te keren.

 

9. Het is goud in de Rastafarian vlag, niet geel!
Een veel voorkomende misvatting over de Rastafari vlag is dat de kleuren rood, groen, zwart en geel zijn. De Rastafari-kleuren zijn echter rood, groen, zwart en goud, en zij werden alle gekozen voor een specifiek doel. Goud (niet geel!) symboliseert de rijkdom van Ethiopië. Als u wilt weten wat de andere kleuren betekenen, klik dan hier.

 

10. Dat is niet alles wat je moet weten over de Rastafari beweging.


We kunnen nooit de hele Rastafari beweging in één blog post behandelen. Er is nog veel meer te weten.