BOB MARLEY'S CITAAT EN LEVENSFILOSOFIE

bob marley -

BOB MARLEY'S CITAAT EN LEVENSFILOSOFIE

BOB MARLEY QUOTE

 

"Ik geloof niet in de dood, noch in het vlees noch in de geest."

 

"In deze grote toekomst, kun je je verleden niet vergeten." -No Woman, No Cry, van het album Natty Dread (1974)

 

 

 

"Beter te sterven vechtend voor vrijheid dan gevangene te zijn alle dagen van je leven.""Babylon is overal. Je hebt het goede en het verkeerde. Het verkeerde is wat wij Babylon noemen, het kwaad. Dat is wat Babylon voor mij is. Ik had in Engeland geboren kunnen zijn, ik had in Amerika geboren kunnen zijn, het doet er niet toe waar ik geboren ben, want Babylon is overal."
"Als een deur dicht is, weet je het niet, maar een andere is open."

 

"Win de wereld niet en verlies je ziel. Wijsheid is beter dan zilver en goud." -Zion Train, uittreksel uit het album Uprising (1980)

 rastafarimarket.fr bob marley

"Vertrouw geen mensen wiens gevoelens in de loop der tijd veranderen. Vertrouw op mensen wier gevoelens hetzelfde blijven, zelfs als de tijd verandert.""Alles is politiek. Ik zal nooit een politicus worden of zelfs maar politiek denken. Ik ga gewoon om met het leven en de natuur. Dat is het beste voor mij.""Als je blank bent en je bent verkeerd, dan ben je verkeerd; als je zwart bent en je bent verkeerd, dan ben je verkeerd. Mensen zijn mensen. Zwart, blauw, roze, groen - God maakt geen regels over kleur; alleen de maatschappij maakt regels waar mijn volk onder lijdt, en daarom moeten we nu verlossing en aflossing hebben".

 rastafarimarket.fr bob Marley

"Leef voor jezelf en je zult tevergeefs leven; leef voor anderen en je zult weer leven.""Hou van het leven dat je leeft, leef het leven dat je liefhebt.""Ik heb maar één ambitie, weet je. Ik heb maar één ding dat ik heel graag zou zien gebeuren. Ik zie graag de mensheid samenleven - zwarte mensen, blanke mensen, Chinezen, iedereen - dat is het.""Mijn voeten zijn mijn enige auto.""Zet je visie om in actie.""Rastafari is geen cultuur, het is een realiteit.""De weg van het leven is hobbelig en jij kunt ook struikelen, dus terwijl jij over mij praat, is iemand anders jou aan het veroordelen.""Mensen die probeerden deze wereld slechter te maken, nemen geen dag vrij. Waarom zou ik?"Als de wortel sterk is, is de vrucht zoet.""Je vermaakt mensen die tevreden zijn. Mensen die honger hebben, kunnen niet vermaakt worden, of zij die bang zijn. Je kunt een man niet vermaken die geen eten heeft."

"Je moet je demonen bestrijden met iets kleins dat liefde heet."

"Liefde zal ons nooit alleen laten."BOB MARLEY'S LIEFDES ADVIES

 

"Hij is niet perfect. Dat ben jij ook niet, en jullie zullen allebei nooit perfect zijn. Maar als hij je tenminste één keer aan het lachen kan maken, je twee keer kan laten nadenken, en als hij toegeeft dat hij menselijk is en fouten maakt, hou hem dan vast en geef hem zoveel als je kunt. Hij zal je geen poëzie citeren, hij zal niet elke minuut aan je denken, maar hij zal je een deel van hem geven waarvan hij weet dat je het zou kunnen breken. Doe hem geen pijn, verander hem niet en verwacht niet meer van hem dan hij je kan geven. Niet analyseren. Lach als hij je blij maakt, schreeuw als hij je boos maakt. Hou van hard als er liefde te vinden is. Want er bestaat niet zoiets als een perfecte man, maar er is altijd een man die perfect voor je is."
"Als ze geweldig is, zal ze niet makkelijk zijn. Als ze makkelijk is, zal ze niet geweldig zijn. Als ze het waard is, geef je niet op. Als je opgeeft, ben je niet waardig. .. De waarheid is dat iedereen je pijn zal doen; je moet alleen diegene vinden die het waard zijn om voor te lijden.

 

ZIJN VISIE OP LIEFDE"Ik geloof echt dat je maar één keer in je leven iemand vindt die je wereld compleet kan veranderen. Je vertelt hen dingen die je nog nooit met een andere ziel hebt gedeeld en zij absorberen alles wat je zegt en willen meer horen. Jullie delen hoop voor de toekomst, dromen die nooit zullen uitkomen, doelen die nooit zijn bereikt, en de vele teleurstellingen die het leven jullie heeft bezorgd. Als er iets moois gebeurt, kun je niet wachten om het te vertellen, want je weet dat ze je opwinding zullen delen. Zij schamen zich er niet voor om met je mee te huilen als je gekwetst bent of met je te lachen als je jezelf voor gek zet. Zij kwetsen je nooit en geven je nooit het gevoel dat je niet goed genoeg bent, maar bouwen je op en laten je de dingen zien die je speciaal en zelfs mooi maken. Er is nooit druk, jaloezie of concurrentie, alleen een rustige kalmte als zij in de buurt zijn. Je kunt jezelf zijn en je geen zorgen maken over wat ze van je zullen denken, want ze houden van je zoals je bent. Dingen die voor de meeste mensen onbeduidend lijken, zoals een briefje, een liedje of een wandeling, worden onbetaalbare schatten die je in je hart bewaart om voor altijd te koesteren. Herinneringen aan je kindertijd komen terug en zijn zo helder en levendig dat het is alsof je weer jong bent. Kleuren lijken helderder en briljanter. Lachen lijkt een deel van het dagelijks leven te zijn geworden, waar het vroeger zelden of helemaal niet voorkwam. Een telefoontje of twee gedurende de dag helpt je door een lange werkdag heen en tovert altijd een glimlach op je gezicht. In hun aanwezigheid hoef je niet voortdurend een gesprek te voeren, maar je bent tevreden hen in de buurt te hebben. Dingen die je vroeger nooit interesseerden, worden fascinerend omdat je weet dat ze belangrijk zijn voor die persoon die je zo dierbaar is. Je denkt aan die persoon bij elke gelegenheid en in alles wat je doet. Eenvoudige dingen herinneren je aan hen, zoals een lichtblauwe lucht, een zachte wind of zelfs een stormwolk aan de horizon. Je opent je hart in de wetenschap dat het op een dag gebroken kan worden en terwijl je het opent, ervaar je een liefde en vreugde die je je nooit had kunnen voorstellen. Je ontdekt dat kwetsbaar zijn de enige manier is om je hart in staat te stellen waar genot te voelen, zo echt dat het je bang maakt. Je vindt de kracht om te weten dat je een echte vriend hebt en misschien een zielsverwant die je tot het einde trouw zal blijven. Het leven lijkt heel anders, opwindend en de moeite waard. Je enige hoop en zekerheid is te weten dat ze deel uitmaken van je leven."