Hoe word je een Rasta?

rasra, rasta, rastafari -

Hoe word je een Rasta?

 

Bent u geïnteresseerd in de Rastafari wereld maar kent u de basis niet? U verdedigt de waarden van de beweging en zou meer betrokken willen raken? Wil je weten hoe je een Rasta wordt?

Wij zijn gepassioneerd door deze ideologie en haar geschiedenis en weten precies hoe wij u kunnen helpen.

Om een Rasta te worden, moet men eerst en vooral de wil hebben om goed te doen rondom zichzelf. Om lid te zijn van de Rastafari-beweging moet men de spirituele beginselen van deze ideologie respecteren, maar bovenal moet men in zichzelf en in anderen geloven. Dit alles wordt bereikt door muziek, liefde en meditatie.

 

In dit artikel kunt u meer te weten komen over :

  • De grondslagen van Rastafari
  • Het dagelijkse leven en de gewoonten van Rastafari's
  • Hoe ook jij een Rastafarian kan worden

Deze beweging met haar historische wortels die u zo interesseert, zal voor u geen geheimen meer hebben. Je zult weten hoe je je moet gedragen en welke acties je moet ondernemen om een echt Rasta lid te zijn.

Nu is het tijd voor jou om het uit te vinden.

1- Wat is Rastafarianisme?

Laten we eerst samen vaststellen dat het, om een coherente Rastafariaan te worden, belangrijk is te begrijpen wat de Rastafaribeweging is en wat haar turbulente verleden is. Rastafari, tussen filosofie en religie, is een beweging die in de jaren dertig in Jamaica is ontstaan. Deze ideologie is een slimme mix van bijbelse ideeën, shivaïsme en Ethiopische tradities - Kebra Negast.

Een van de belangrijke figuren van de beweging is Marcus Gavey die als de eerste profeet van de beweging wordt beschouwd. Hij pleitte voor een terugkeer naar de oorsprong van het zwarte volk en voerde campagne om een einde te maken aan hun lijden. In diezelfde periode werd Haile Selassie I in Ethiopië gekroond en werd hij de messias van de cultuur. De "Koning der koningen, Heer der heren, veroverende Leeuw uit de stam van Juda, Licht der wereld, Jah Rastafari" werd door de eerste volgelingen beschouwd als de door God gezonden bevrijder.De Rasta-cultuur begon zich te ontwikkelen in de jaren 1940 en werd zeer succesvol in de jaren 1960. In 1966, bezocht Haile Selassie Jamaica. Dit veroorzaakte een vloedgolf en een groot aantal 'bekeerlingen' - waaronder Bob Marley.

Maar religie, hoewel belangrijk, is niet alles. Voor Rasta mensen, is het vooral een manier van leven.

2- Rastafari, een gezonde manier van leven

Op het eerste gezicht kan deze titel een beetje verrassend lijken. Maar weet je precies wat de voorschriften van deze cultuur zijn? Laten we er nu eens samen naar kijken.

De beweging is gebaseerd op een zeer belangrijke bijbeltekst, de gelofte van de Nazariet (te lezen in Numeri 6:1-21). Het is een echte referentie, en het stelt de handelingen voor die al dan niet moeten worden uitgevoerd.

Het is bijvoorbeeld verboden om iemands haar af te knippen. Dit voorschrift ligt natuurlijk aan de oorsprong van de beroemde dreadlocks. Sommige groepen leggen dit kapsel echter niet op. Dus geen paniek als je geen indrukwekkende manen kunt dragen!


Een Rasta volgt een speciaal dieet genaamd Ital. Hij eet geen vlees - zodat zijn lichaam geen kerkhof wordt, zijn ziel zuiverder is en zijn woede minder - en hij geeft de voorkeur aan producten die tegenwoordig als veganistisch worden gecategoriseerd.

Als je geïnteresseerd bent in Rastafarianisme, weet je dat cannabis de kern van de praktijk is. Dit kruid is heilig in de Rastafari cultuur en wordt gebruikt om de ziel te verheffen. Het wordt gebruikt tijdens ceremonies of tijdens meditatie en is in geen geval een recreatieve activiteit!

Het laatste belangrijke punt is de percussie. Met de funde in het achterhoofd worden de instrumenten - Nyabighi - gebruikt tijdens ceremonies om de mensen terug te brengen naar hun Afrikaanse oorsprong.

Je kunt je filosofie ook uitdragen met een Rasta vlag - die je kunt kiezen uit onze Rasta vlaggencollectie (door op de afbeelding hieronder te klikken). Drie kleuren zijn essentieel:

  • groen - vruchtbaarheid en werk, symbool van de natuur
  • rood - offer voor vrijheid, symbool van bloed
  • geel - voor hoop en zwart, symbool van goud, rijkdom gevonden in Afrika.

3- Hoe word je eigenlijk Rasta?

Laten we nu overgaan tot een zeer belangrijk punt over Rastafarian worden. De Rasta-beweging gaat natuurlijk over mensen van Afrikaanse afkomst - maar niet alleen.

Verschillende teksten verwijzen naar de uittocht van Afrikanen. Een van de belangrijkste geschriften is de Tweede Exodus uit Babylon. De Afrikanen worden vereenzelvigd met de Joden die door de Babylonische stad worden uitgebuit. Een aantal ideeën komen aan de orde, zoals het materialisme van de onderdrukkers, het streven naar geld en kapitalisme, waartegen de beweging zich allemaal verzet. Zij voorspellen de val van "Babylon" of beter gezegd van de huidige manier van leven.

 Een volgeling zal zich ook terugvinden in de tekst Jeremia 51, waarin de vervreemding van de mens van de natuur, het gebrek aan respect of de vergetelheid van de liefde voor de ander aan de kaak wordt gesteld.

4- Rasta gedachten overnemen

Je improviseert jezelf niet als een Rasta. Het is in de eerste plaats belangrijk om zowel geestelijk als lichamelijk voor jezelf te zorgen. Het eerste gebod is om in jezelf te geloven. Van jezelf houden is inderdaad een pad dat naar vervulling leidt. Dit kan worden bereikt door het creëren van kunstwerken - of het nu muziek of schilderen is. En aarzel niet om uw creaties tentoon te stellen en schilderijen in uw huis op te hangen.

Wat doet de Rastaman in zijn vrije tijd? Hij mediteert, minstens een half uur per dag. Hij luistert naar muziek en ontspant zich.

Voor jezelf zorgen is essentieel, maar je mag anderen niet vergeten. Je moet ze vertrouwen, respecteren en proberen te begrijpen. Hun plezier en hulp geven is ook heel belangrijk. Een Rasta zal een persoon in moeilijkheden steunen. Hij beschouwt de ander als zijn gelijke.

Om op dit begrip voort te borduren: een lid van de Rastafari-cultuur zal nooit zeggen "Ik ga naar de markt" (ook al is hij dat wel!). Hij zal zeggen "ik en ik". Op die manier zal hij anderen bij zijn actie betrekken. Ook wordt ernaar gestreefd de ander - ongeacht godsdienst, huidskleur of nationaliteit - op de voorgrond te plaatsen en te respecteren voor wie hij is. Bekijk dit artikel als u meer wilt weten over het principe van de Rastafari religie.

Wie zich ooit in deze filosofie heeft verdiept, zal hebben gemerkt dat muziek een belangrijke plaats inneemt. Of het nu reggae is of een ander deuntje - ja, ja, het is mogelijk - het moet je ontroeren. Reggae-muziek (met al zijn klassiekers) draagt de symbolen van de leer en heeft een tamelijk kloppend ritme, dat je in staat stelt je chakra's te "openen" om een boeddhistische methode te gebruiken.

Benieuwd wanneer het hoofdstuk over ganja komt? Het is nu! Het beeld van de rastaman met een joint in de hoek van zijn mond is een veel voorkomend beeld. Maar het is mogelijk om een Rasta te worden zonder te roken. In ieder geval, als u oefent, is het, zoals wij reeds zeiden, geenszins voor de ontspanning. Het is een manier om gelukzaligheid te bereiken, maar als je het met andere methoden bereikt - zoals meditatie - is het net zo goed. Roken is een gekozen, maar geen verplichte daad. Heel eenvoudig!
Marihuana wordt dan ook terecht beschouwd als een van de 14 belangrijkste symbolen van de Rasta-wereld.

5- Het Rasta motto

Het meest populaire citaat dat de Rasta manier van leven dicteert is « One God ! One Aim ! One Destiny ! », wat betekent "Eén God! Eén doel! One Destiny". Het wordt toegeschreven aan Marcus Mosiah Garvey, die wordt beschouwd als een van de eerste nationale helden. Maar in werkelijkheid zijn er vele Rastafariaanse citaten of ideologieën die als Rasta-motto's kunnen worden beschouwd. Inderdaad, steunpilaren van de beweging zoals Bob Marley hebben het verrijkt met beroemde zinnen waarvan de echo's vandaag nog te horen zijn.

Het is bijvoorbeeld heel gebruikelijk om te stellen dat :

  • Rasta's weten het, ze geloven het niet.
  • Het is niet geld dat leven kan kopen.
  • Beter te sterven voor vrijheid dan te sterven als gevangene
  • Waarom het leven te serieus nemen als je er uiteindelijk niet levend uitkomt?

Natuurlijk zijn er nog vele andere voorbeelden die dagelijks in verschillende regga-klanken of Rasta-geschriften worden gecreëerd, maar in het algemeen roepen al deze citaten op tot vrijheid, mensenrechten en internationale liefde.

 

6- Het belang om trots te tonen in het zijn van een Rastaman

Zoals u ziet, is dit een overtuiging die mensen op de eerste plaats zet - niet cannabis! Respect, muziek en liefde zijn de speerpunten van deze religie die de wereld op een heel zachte manier heeft veroverd!

Dankzij al deze informatie kent u nu de basisprincipes van het Rastafarianisme en zijn referenties. Je weet ook wat je dagelijkse levensfilosofie moet zijn om een echte Rasta te zijn.

Het is een zeer eervolle keuze om een Rastafarian aanhanger te worden. Het is een deel van uw identiteit dat u op klaarlichte dag tentoonspreidt door te pleiten voor de liefde van anderen, wat uw wil des te respectabeler maakt.

Ook u kunt uw garderobe aanvullen met de Rastafarian T-shirts uit onze collectie, om uw Rastafarian imago te versterken. Of je nu discreet bent of niet, je vindt er vast diegene die je trots maken op je overtuigingen.

Ontdek ze nu door op de onderstaande afbeelding te klikken: