Retourbeleid

  • Retourbeleid
  • Onze polis duurt 14 dagen. Als er 14 dagen zijn verstreken sinds uw aankoop, kunnen wij u helaas geen terugbetaling of omruiling aanbieden. Om in aanmerking te komen voor een retourzending, moet uw artikel ongebruikt zijn en in dezelfde staat verkeren als waarin u het hebt ontvangen. Het moet ook in de originele verpakking zitten. Verschillende soorten producten kunnen niet worden geretourneerd. Bederfelijke goederen zoals voedsel, bloemen of tijdschriften kunnen niet worden geretourneerd. Wij aanvaarden ook geen intieme of sanitaire producten, gevaarlijke producten of ontvlambare gassen of vloeistoffen. Andere artikelen die niet kunnen worden geretourneerd: * Cadeaubonnen * Downloadbare software * Sommige gezondheids- en verzorgingsproducten Om te retourneren, moet u ons een ontvangstbewijs of een bewijs van aankoop tonen. Stuur uw aankoop niet terug naar de fabrikant. Er zijn bepaalde situaties waarin slechts een gedeeltelijke restitutie wordt gegeven: (indien van toepassing) * Boeken met duidelijke tekenen van gebruik. * Cd, dvd, VHS-band, software, videospelletje, cassette of vinylplaat die is geopend. * Elk artikel dat niet in zijn oorspronkelijke staat verkeert, beschadigd is of waaraan onderdelen ontbreken om redenen die niet te wijten zijn aan een fout van onze kant. * Elk artikel dat meer dan 30 dagen na levering wordt geretourneerd.
  • Terugbetalingen (indien van toepassing) Zodra we het geretourneerde artikel hebben ontvangen en geïnspecteerd, sturen we u een e-mail om te bevestigen dat we het hebben ontvangen. Wij zullen u ook op de hoogte brengen van ons besluit om uw verzoek tot terugbetaling goed te keuren of af te wijzen. Als uw verzoek wordt goedgekeurd, wordt uw terugbetaling verwerkt en wordt er binnen een bepaald aantal dagen automatisch een tegoed op uw creditcard of oorspronkelijke betaalwijze gestort.
  • Laattijdige of ontbrekende terugbetalingen (indien van toepassing) Als u uw terugbetaling nog niet hebt ontvangen, controleer dan eerst nogmaals uw bankrekening. Neem vervolgens contact op met uw creditcardmaatschappij, want het kan even duren voordat uw restitutie officieel is overgemaakt. Neem vervolgens contact op met uw bank. Er is vaak een verwerkingstijd nodig voordat een terugbetaling wordt geboekt. Als u na het voltooien van al deze stappen nog geen terugbetaling hebt ontvangen, neem dan contact met ons op via info@rastafarimarket.fr. Sale artikelen (indien van toepassing) Alleen normaal geprijsde artikelen kunnen worden vergoed. Helaas kunnen uitverkoopartikelen niet worden terugbetaald of geruild. Ruilen (indien van toepassing) Wij vervangen een artikel alleen als het defect of beschadigd is. Als u in dit geval het artikel wilt ruilen voor hetzelfde artikel, stuurt u ons een e-mail op %{email %> en stuurt u uw artikel naar: Geschenken Als het geretourneerde artikel op het moment van aankoop als geschenk werd aangemerkt en rechtstreeks naar u werd verzonden, ontvangt u een tegoedbon ter waarde van de waarde van uw retourzending. Zodra wij het geretourneerde artikel hebben ontvangen, wordt er een cadeaubon naar u opgestuurd. Als het artikel bij aankoop niet als cadeau werd aangemerkt, of als de cadeaugever het artikel liever eerst kreeg en het later aan u gaf, sturen we een terugbetaling naar de cadeaugever en weten zij dat u het artikel hebt geretourneerd. U bent verantwoordelijk voor het betalen van uw eigen verzendkosten voor het retourneren van uw artikel. Verzendkosten worden niet terugbetaald. Als u een terugbetaling ontvangt, worden de retourverzendkosten van de terugbetaling afgetrokken.
  • Afhankelijk van waar u woont, kan de tijd die het duurt om uw omgeruilde product te ontvangen, variëren. Als u een artikel met een waarde van meer dan € 45 verzendt, kunt u overwegen een koeriersdienst te gebruiken waarmee u de zending kunt volgen of een verzendingsverzekering af te sluiten. Wij garanderen niet dat wij het door u geretourneerde artikel zullen ontvangen.